Siirry pääsisältöön

Vierellä kulje

Täällä jo ilta tummenee, väsynyt tuuli huokailee. Keitimme vielä iltateen ja kuljemme yöhön hiljaiseen. Takana alkuaskeleet, edessä uutta aukenee. Suru ja riemu vuorollaan kutsuvat kanssaan kulkemaan.  
Aika usein olen viime aikoina pysähtynyt miettimään aikaa. Sitä aikaa, jonka olen saanut mieheni kanssa yhdessä kulkea. Olemme selvinneet jo monesta liemestä yhdessä. Olemme selvinneet läheisen sairaudesta, taloudellisesta ahdingosta ja kaikesta arjen kiireydestä. Olemme selvinneet pitkästä välimatkasta ja siitä, että olen työni puitteissa suhteellisen paljon pois kotoa.
Olemme järjestänet yhdessä olomme aikana aikatauluja uusiksi moneen kertaan. Annamme toisillemme aikaa silloin kun se on mahdollista, mutta emme myöskään velvoita toisiamme viettämään kaikkea yhteistä vapaa-aikaa yhdessä. Puhumme asioista, mutta voimme myös olla hiljaa ja silti nauttia toistemme seurasta.
Taluta meitä, jos matkalla uuvumme. Lähetä oppaaksi enkeleitä, jos tiellä eksymme. Vierellä kulje, jos ikävä saavuttaa. Silloinkin syliisi vielä sulje, jos suru saapuu saattamaan.
Kun on yhdessä selvitty niin monesta, sitä on kasvettu yhteen ihan eri tavalla. Sitä on voinut puhua niistä vaikeistakin asioista. Jostain on aina saanut rohkeutta ja voimaa. Vaikka puhuminen olisi ollut kuinka vaikeaa tahansa on sitä silti löytänyt ne oikeat sanat. Kaipa se on sitä luottamusta. Luottamista toiseen, että hän on siinä silloin kun häntä oikeasti tarvitsee. Luottamusta siihen, että hän malttaa hetkeksi pysähtyä ja kuunnella.

Omalla kohdallani kyse on myös muusta. Toki luotan j uskon mieheeni. Uskon siihen, että hän seisoo rinnallani tulipa eteen siten mitä tahansa. Uskon myös siihen, ettemme ole kahdestaan, vaan että rinnallamme kulkee koko ajan myös Jumala. Jumalalta saan rohkeuden kohdata ne vaikeimmat asiat. Häneltä saan sen lohdutuksen silloin kun suru on kaikkein suurin. Hän kantaa minua silloin, kun en itse jaksa enää mennä eteenpäin ja tukee sillä hetkellä miestäni parhaalla mahdollisella tavalla.
Tunnetko, rauha laskeutuu? Huntuunsa luonto verhoutuu. Yhä me kaksi etsijää toistemme syliin löydetään. Hyvä on meidän olla näin. Elämä jatkaa eteenpäin rohkeina uusiin ihmeisiin, pelotta tuulten pyörteisiin.
Joka päivä yritän muistaa sen, etten jäisi liikaa kiinni omiin tunteisiini ja pettymyksiini. Haluan löytää itsestäni sen sisäisen rauhan ja sen varmuuden, että Jumalalla on suunnitelma minun ja mieheni varalle. Haluan hyväksyä sen, jos sen aika joskus tulee, ettei me saada biologista lasta. Haluan kohdata sen ilman pelkoa ja epävarmuutta. Ehkä meitä ei ole tarkoitettu vanhemmiksi biologiselle lapselle. Ehkä Jumalalla on meille jokin toinen suunnitelma. En minä halua olla katkera tai epävarma. Haluan olla rohkea! Sitä en kuitenkaan voi olla yksin. Tarvitsen siihen mieheni apua. Tarvitsen siihen myös Jumalaa.
Kahdestaankin voi olla ihan hyvä. Elämä jatkaa kulkuaan eteenpäin. Ei se pysy samana koskaan. Koskaan en voi tietää mitä seuraavan mutkan jälkeen tapahtuu. Arvoituksia, pelkoja, surua ja iloa. Sitähän elämä on. Samalla se on haaveita, toiveita ja unelmia, mutta myös niiden sirpaleita. Kaikesta selviää luottamalla, uskomalla ja sillä, että joku kulkee vierellä.
Taluta meitä, jos matkalla uuvumme. Lähetä oppaaksi enkeleitä, jos tiellä eksymme. Vierellä kulje, jos ikävä saavuttaa. Silloinkin syliisi vielä sulje, jos suru saapuu saattamaan.
(Lähde: Markku Perttilä - Vierellä kulje) 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Nyt sytytämme kynttilän

"Nyt sytämme kynttilän, Se liekkiin leimahtaa. Me odotamme Jeesusta,  Seimessä nukkuvaa.  Nyt syttyy toinen kynttilä ja valo laajenee. Suo Isä tänne Jeesuksen,  se hetki lähenee." Tänään on toinen adventti. Adventtikynttilöistä sytytän kaksi kynttilää. Lämmin valo kasvaa ja hetkeksi maltan hiljentyä joulun odotuksen äärelle.  Juuri nyt saan olla juuri tässä. Ei kiirettä ja ilman murhetta. Juuri nyt saan olla sellainen kuin olen.  Saan tarvittaessa olla rikki revitty ja sydän auki. Saan olla rakastettu kaikkine virheineni ja silti luottaa siihen, etten ole yksi.  Saan sytyttää kynttilän, hiljentyä hetkeksi ja nauttia hiljaisuuden kauneudesta. Juuri nyt, juuri tässä on hyvä olla. 

Siunattuna on hyvä tehdä matkaa

Viimeisen kuukauden aikana on ollut siunauksia paljon. Koulutiensä aloittavat siunattiin, mummoni siunattiin viimeiselle matkalle, on toivotettu siunattua leiriä ja sain omalle työlleni siunauksen. Olenkin ehtinyt miettimään, että mitä siunaaminen todellisuudessa onkaan. "Kristillisen käsityksen mukaan siunaus on Jumalan läsnäoloa ja huolenpitoa tässä maailmassa. Kristillisessä kirkossa siunaus liittyy tapahtumiin, joissa Jumalan rakkaus erityisesti näkyy maailmassa. Jumala siunasi ihmisen , kaiken elollisen ja koko luomakunnan sen jälkeen, kun hän oli päättänyt luomistyönsä. " Aamenesta öylättiin Siunattuna on hyvä tehdä matkaa, sillä siunaus tulee aina Jumalalta. On levollisempi mieli kulkea ja olla, kun kokee olevansa niin tärkeä, että on siunauksen alla. Siunaukseen sisältyy niin paljon kaikkea. Paljon sellaista, jota ei edes osaa ajatella. Siunauksen jälkeen tulee hyvä ja kevyt olo. Olo on ennen kaikkea rakastettu. Siunaus on rukoilua. Se

Mitä minä voin tehdä?

"Yritä jättää tämä maailma vähän parempana kuin sen löysit." Baden-Powell Partiolaisena päässäni soi ajatus siitä, että minun velvollisuuteni on jättää maailma tuleville sukupolville parempana kuin mitä se on nyt. Tällä hetkellä se tuntuu lähestulkoon mahdottomalta ajatukselta. Maailma tuntuu olevan yhtä kaaosta. Joka paikassa on sotia, nälänhätää ja muita kriisejä. Uutiset tuntuvat mässäilevän kriiseillä ja samalla lietsovan pelkoa ja rauhattomuutta. Mitä minä voin tehdä? Tuntuu vaikealta lähestyä asiaa mistään kulmasta. Avasin kesken työpäivän uutissivuston. Syyrian pakolaisia oli taas eilen hukkunut. Vastaanottokeskukset ovat ääriään myöten täynnä ja kiireellä perustetaan hätämajoituksia. Pakolaisten tulva on suuri ja kaiken tämän keskellä voin vain pudistella päätäni ja ihmetellä, kuinka tämä kaikki on mahdollista. Ymmärrän kyllä suomalaisten pelon ja turvattomuuden tunteen, mutta on niin vaikea ymmärtää, että kansanedustajat ehdottele